AcasăPoliticaMarlene Schiappa, ministru în guvernul Franței, apare pe coperta Playboy

Marlene Schiappa, ministru în guvernul Franței, apare pe coperta Playboy

În Franța a izbucnit un scandal după ce s-a aflat că una dintre femeile membre ale Guvernului, Marlène Schiappa, urmează să apară pe coperta revistei Playboy, scrie romanialibera.ro.

Ședința foto ar fi avut deja loc. O fotografie provocatoare în care apare Schiappa, îmbrăcată în lenjerie albă, circulă deja pe internet. În această poză sexy, în spatele doamnei Schiappa apare și drapelul național al Franței, ceea ce i-ar putea crea o problemă suplimentară.

Imaginea ar putea să apară pe coperta ediției Playboy din aprilie – iunie 2023.

Marlène Schiappa are 40 de ani, este originară din Corsica și este scriitoare. Ea face parte din partidul Renaissance, de orientare liberală. Acest partid, denumit uneori En Marche!, este chiar partidul președintelui Emmanuel Macron.

Schiappa a fost ministru delegat în cadrul Ministerului de Interne, între anii 2020 – 2022. În prezent, Schiappa este secretar de stat pentru Economie Socială și Asociații.

Schiappa și-a prezentat punctul de vedere în acest scandal. „Défendre le droit des femmes à disposer de leurs corps, c’est partout et tout le temps. En France, les femmes sont libres. N’en déplaise aux rétrogrades et aux hypocrites” („Apărarea dreptului femeilor de a dispune de corpul lor este valabilă peste tot și tot timpul. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru retrograzi și pentru ipocriți”) , a scris Schiappa pe Twitter, la data de 1 aprilie 2023.

Opiniile politicienilor francezi față de această inițiativă îndrăzneață a colegei lor sunt împărțite. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, i-a luat apărarea lui Schiappa. În schimb, premierul Elisabeth Borne, șefa Guvernului Franței, a avertizat că o asemenea apariție a unei femei din Executiv „este nepotrivită, mai ales în această perioadă”.

Premierul face astfel aluzie la protestele de stradă care, de câteva săptămâni, zguduie Franța. Protestele au pornit de la un proiect de reformă a sistemului de pensii, proiect promovat de președintele Macron.

Articolul Marlene Schiappa, ministru în guvernul Franței, apare pe coperta Playboy apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks