Mehedinţi: 15 persoane trimise în judecată pentru înregistrarea a 189 de persoane nevaccinate în aplicaţia RENV

0
122

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane, dintre care două erau angajaţi ai Primăriei Drobeta Turnu Severinpentru că ar fi introdus în aplicaţia RENV datele personale a 189 de persoane nevaccinate pentru ca acestea să poate obţine certificate de vaccinare.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, doi dintre inculpaţi erau angajaţi ai Primăriei Drobeta Turnu Severin în perioada 23.02.2021-21.04.2021, iar unul dintre ei îndeplinea şi funcţia de registrator la Centrul de vaccinare Stadion Municipal Dr. Tr. Severin.

‘În această calitate, în perioada 15.05.2021 – 08.07.2021, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi au accesat fără drept aplicaţia RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal şi Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, şi au modificat fără drept datele informatice din evidenţa electronică introducând în aplicaţia RENV de 189 de ori, datele unor persoane care în realitate nu au fost vaccinate’, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Dintre cei 15 inculpaţi, unul se află în stare de arest preventiv, trei sunt sub control judiciar, iar 11 inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, în forma continuată, fals informatic, în forma continuată, şi complicitate la comiterea acestor infracţiuni.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Mehedinţi. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS