Preşedintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a declarat, joi în cadrul unei conferinţe de presă că Dumitru Buzatu este capul caracatiţei pesediste vasluiene, un personaj care prin acţiunile sale a deţinut controlul la nivelul judeţului.
‘În spatele unui om care lăsa impresia unui bătrân experimentat şi înţelept, cu un discurs public format la şcoala socialismului politic, se ascundea un om machiavelic. Un făţarnic care poza cucernic lângă biserici şi în realitate fura fără frică de Dumnezeu! Un ipocrit cu avere imensă, care făcea pomeni cu ghiozdane de 50 de lei, dar gândea strategii pentru şpăgi de peste 1,2 milioane. Buzatu este capul caracatiţei pesediste vasluiene, este cel care şi-a plantat lacheii şi rudele în sinecuri şi funcţii publice şi care a făcut din obedienţă disciplină de partid. (…) Tătuca Buzatu a promovat o politică în care îi deţine pe cetăţeni, îi controla pe primarii din rural prin acel ritual bugetar de ajutor pentru investiţii de la CJ, iar la rândul lor aceştia îi organizau adevărate spectacole omagiale mascate. (…) Dacă însuşi Marcel Ciolacu, liderul maxim al PSD, a declarat şi citez că ‘era o cloacă’, ce altceva ar mai fi de spus’, a afirmat Mihai Botez.
Parlamentarul USR a spus că oamenii trebuie să vadă faptele, să înfrunte realitatea şi să tragă singuri concluziile şi a subliniat că judeţul Vaslui are nevoie urgent de ‘depesedizare’.
Botez a amintit că USR a depus în 2020 un proiect de lege privind confiscarea extinsă a averii dobândite ilicit care modifica Codurile penale în sensul transpunerii complete şi corecte a Directivei europene din 2014.
‘Prin grija maşinii de vot pesediste proiectul nu a trecut. Ce bun ar fi fost acum un asemenea instrument legal, nu-i aşa domnilor? Acum, chiar cu o săptămână înainte ca televiziunile să prezinte milioanele din portbagajul lui Buzatu, am semnat un proiect de lege alături de colegul meu Victor Ilie, care a reintrodus în circuitul parlamentar această iniţiativă, într-o formă şi mai amplă. Proiectul prevede confiscarea bunurilor care provin din activităţi infracţionale în urma condamnării pentru o faptă susceptibilă să îi procure un folos material şi pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 4 ani sau mai mare’, a mai spus Mihai Botez. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Karina Olteanu)