Mihai Constantin: Va exista o prelungire a plafonării preţurilor poliţelor RCA

0
38

Guvernul urmează să prelungească plafonarea preţurilor poliţelor RCA, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin.

‘A existat pe ordinea şedinţei de Guvern, în prima lectură însă, un proiect pentru prelungirea până la finalul acestui an a poliţelor RCA, pentru a se evita creşterea preţurilor acestor poliţe pe final de an, în special, când e cererea foarte mare. Se caută şi o soluţie pe termen lung care să ducă la reglementarea atât de necesară a acestei pieţe de asigurări’, a afirmat Constantin, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă va exista o prelungire a plafonării preţului RCA, având în vedere că această măsură expiră pe 10 octombrie, Mihai Constantin a precizat: ‘Va exista prelungirea’.

‘Este un act normativ, un proiect care astăzi e în prima lectură, este o fază de decizie legislativă şi va intra rapid pe ordinea unei viitoare şedinţe de Guvern, astfel încât să se adopte acest act normativ până la depăşirea pragului de expirare’, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Sursa: AGERPRESS