AcasăPoliticaMihai Weber, liderul PSD Gorj: Carierele din Gorj nu trebuie închise accelerat,...

Mihai Weber, liderul PSD Gorj: Carierele din Gorj nu trebuie închise accelerat, așa cum prevede Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia

Mihai Weber, liderul PSD Gorj afirmă marți despre carierele din Gorj că nu trebuie închise accelerat, așa cum prevede Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Voi propune grupului de lucru din cadrul Coaliției o nouă abordare a strategiei pe zona energetică, astfel încât cărbunele din Gorj, sub umbrela societății de stat, să ajungă inclusiv pe piața liberă, anunță Weber. 
”𝗖Ă𝗥𝗕𝗨𝗡𝗘𝗟𝗘-”𝗮𝘂𝗿𝘂𝗹 𝗻𝗲𝗴𝗿𝘂” 𝗮𝗹 𝗚𝗼𝗿𝗷𝘂𝗹𝘂𝗶- 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗮𝘁𝗮𝘁 î𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲!
Carierele din Gorj nu trebuie închise accelerat, așa cum prevede Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.
Conform studiilor efectuate, rezervele de lignit existente asigură continuarea activității pentru câțiva zeci de ani de acum încolo, iar cererea de cărbune pe piața de profil, inclusiv din afara țării, există din belșug.
Avem obligația de a identifica toate soluțiile posibile (propuneri legislative, acte normative, etc), care permit continuarea activității carierelor Complexului Energetic Oltenia până la epuizarea rezervelor.
Voi propune grupului de lucru din cadrul Coaliției o nouă abordare a strategiei pe zona energetică, astfel încât cărbunele din Gorj, sub umbrela societății de stat, să ajungă inclusiv pe piața liberă.
În acest fel se vor păstra locurile de muncă ale angajaților din cariere, reducându-se impactul social, și, totodată, impactul economic, în Gorj.

Articolul Mihai Weber, liderul PSD Gorj: Carierele din Gorj nu trebuie închise accelerat, așa cum prevede Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks