„Când ne gândim la Uniunea Europeană, visăm la un spațiu al colaborării, al prosperității, al libertății – visul promis de fondatorii săi. Dar ce vedem în realitate? Vedem o structură birocratică și administrativă care, fără consultare populară, își extinde controlul, limitându-ne suveranitatea pe multiple fronturi: de la alimentație la vaccinuri și până la deciziile privind migrația sau frontierele Uniunii”, scrie, pe Facebook, teologul Mihail Neamţu.
„Este timpul să criticăm derapajele UE și să avem curajul să discutăm despre problemele dureroase care ne afectează viața de zi cu zi: impunerea unei agende anti-creștine, propaganda ideologiei de gen, controlul digital al populației.
Respingem tendința tot mai accentuată de centralizare a puterii la Bruxelles, negând elementele de subsidiaritate locală și suveranitate națională.
Refuzăm distrugerea actului artistic (la Eurovision) prin impunerea corectitudinii politice. Susținem cultura vieții, nu depopularea planetei, eutanasierea pacienților sau banalizarea ori liberalizarea extremă a avortului.
Inițiative precum Green Deal au un impact dezastruos asupra economiei românești, asupra segmentului tradițional de producție și asupra independenței energetice.
Fiecare națiune din UE este unică, cu resurse și nevoi specifice. Ar trebui să ne fie permis să ne gestionăm economiile în concordanță cu profilul nostru regional.
România este o națiune cu valori, tradiții și cultura, nu o populație formată din consumatori fără nume și fără destin istoric. Iată de ce voi sprijinii conservatorii români și europeni la alegerile din 9 iunie”, scrie Neamţu.
Articolul Mihail Neamţu: România este o națiune cu valori, tradiții și cultură, nu o populație formată din consumatori fără nume și fără destin istoric; când ne gândim la UE, visăm la un spațiu al colaborării, al prosperității, al libertății – visul promis de fondatorii săi. Dar ce vedem în realitate? Vedem o structură birocratică și administrativă care, fără consultare populară, își extinde controlul, limitându-ne suveranitatea pe multiple fronturi: de la alimentație la vaccinuri și până la deciziile privind migrația sau frontierele Uniunii apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro