AcasăStiri generaleMinisterul Culturii: Mitică Popescu - prezenţă inconfundabilă, elegantă şi puternică

Ministerul Culturii: Mitică Popescu – prezenţă inconfundabilă, elegantă şi puternică

Actorul Mitică Popescu a avut o prezenţă ‘inconfundabilă, elegantă şi puternică’, afirmă reprezentanţii Ministerului Culturii într-o postare pe Facebook.

‘Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru şi televiziune, Mitică Popescu. Prezenţa sa inconfundabilă, elegantă şi puternică totodată, a dat scenei româneşti interpretări de mare valoare. De la ‘De ce trag clopotele, Mitică?’, la ‘Moromeţii’ sau ‘Cel mai iubit dintre pământeni’, personajele pe care le-a interpretat au căpătat o identitate specifică şi o voce care le-au făcut vizibile şi apreciate de public şi de specialişti’, se precizează în postare.

Ministerul Culturii aminteşte că, în televiziune, emisiunea sa ‘De-ale lui Mitică’ a reuşit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viaţa românilor, cu bune şi cu rele.

‘Actor la Teatrul Mic din Bucureşti cea mai parte a carierei sale, a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

La data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler ‘pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”, se mai arată în postare.

Actorul Mitică Popescu a murit marţi la Spitalul Elias, la vârsta de 86 de ani, au precizat, pentru AGERPRES, surse medicale. Potrivit surselor citate, actorul ar fi avut probleme cardiace, dar şi alte comorbidităţi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks