Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au convenit luni, cu partenerii din sistem, derularea de programe de consiliere adresate elevilor şi părinţilor, centrate pe conştientizarea, informarea şi formarea cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor la mediul şcolar şi la diferite aspecte ale violenţei şcolare.
Întâlnirea de lucru a avut loc în contextul derulării campaniei ‘Nu sunteţi singuri. Împreună oprim violenţa din şcoli’.
Potrivit unui comunicat remis presei, în urma discuţiilor s-a agreat sprijinirea activităţilor de consiliere individuală şi de grup pentru victime, agresori şi martori, organizarea de sesiuni de lucru cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu alte instituţii sau specialişti cu competenţe în domeniu, pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ şi a programelor de susţinere a victimelor actelor de violenţă în familie şi în şcoli.
De asemenea, s-a mai agreat şi modificarea Statutului Elevului, prin completarea listei de obiecte interzise în şcoli.
La întâlnire au participat Cornelia Popa Stavri, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar – FNAP-IP şi Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.
Din partea Ministerului Educaţiei, alături de ministrul Ligia Deca, au fost prezenţi secretarii de stat Sorin Ion şi Florian Lixandru, Tania Irimia – director al Direcţiei generale învăţământ preuniversitar, Corina Popa – purtător de cuvânt şi Gabriela Burungiu – consilier.