test
AcasăStiri generaleMinisterul Sănătăţii: Gradul de pozitivare pentru testele COVID este de 17,85%

Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare pentru testele COVID este de 17,85%

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 17,85%, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre au fost înregistrate 4.757 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 26.654 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Ministerul Sănătăţii reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita testarea.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

Potrivit sursei citate, dintre cele 923 de persoane internate la ATI, 810 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 61 de decese înregistrate, în ultimele 24 de ore, 55 au survenit la pacienţi neimunizaţi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks