Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a discutat, joi, cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, despre soluţiile comune de sprijin pentru industria naţională de apărare, fiind analizate şi perspectivele oferite de implementarea programelor esenţiale de înzestrare ale armatei pentru următorii 10 ani.
Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, întâlnirea a avut loc la sediul MApN, iar agenda discuţiilor dintre delegaţiile conduse de cei doi miniştri a fost dedicată explorării soluţiilor comune de sprijin pentru industria naţională de apărare, fiind analizate perspectivele oferite de implementarea programelor esenţiale de înzestrare ale armatei pentru următorii 10 ani.
Vasile Dîncu a vorbit despre ‘angrenarea la maximum a agenţilor economici de stat şi privaţi’ care activează în sectorul de apărare din ţara noastră în furnizarea de produse şi servicii competitive.
‘Am stabilit câteva direcţii pentru un parteneriat serios în viitor, pe câteva principii esenţiale, cu care suntem de acord: încercarea de a revitaliza industria de apărare a României, nu doar pentru că avem o nevoie stringentă de înzestrare pentru armata română, dar şi pentru că ne interesează locurile de muncă. Ne interesează, de asemenea, ca această industrie să fie adaptată la nevoile Ministerului Apărării Naţionale. Am stabilit împreună cu domnul ministru al Economiei o formă de colaborare continuă, un grup de lucru care să acţioneze astfel încât nevoile noastre să fie perfect adaptate la posibilităţile industrie de apărare româneşti, atât din zona de stat, cât şi privată’, a declarat ministrul Apărării Naţionale.
Ministrul Economiei a apreciat cooperarea dintre reprezentanţii celor două ministere şi şi-a exprimat speranţa că vor putea fi găsite soluţii de sprijin concret pentru industria de apărare.
‘Este un prim pas pe care îl facem, la nivelul celor două ministere, pentru a ne uni forţele pentru dezvoltarea de capacităţi de producţie şi de cercetare-dezvoltare competitive. Obiectivul comun este de a dezvolta industria de apărare din România astfel încât să ne putem asigura nevoile de înzestrare strategice prin capacităţi de producţie proprii’, a spus Florin Spătaru.