Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleMinistrul interimar al Sănătăţii - videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică...

Ministrul interimar al Sănătăţii – videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi ai Prefecturilor

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut marţi o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi cu cei ai prefecturilor, context în care a cerut ca direcţiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

‘Este nevoie de responsabilitate şi decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de Rezilienţă trebuie să fie flexibil şi să permită modificări rapide şi reveniri ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19, în cazul în care este nevoie, cel puţin la cifra din vârful pandemic IV’, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat, transmis AGERPRES, de Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, de la sfârşitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele, împreună cu direcţiile de sănătate publică, au obligaţia, dar şi libertatea de a analiza punctual situaţia pentru fiecare unitate sanitară şi, în cazul în care se consideră necesar că este nevoie în continuare de prioritizarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pentru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pacienţi, situaţiile diferind de la o unitate sanitară la alta, atunci pot decide în consecinţă.

Există solicitări de la spitale care doreau să prelungească termenul care expira vineri pentru a fi numai exclusiv COVID-19, precizează MS.

În cadrul videoconferinţei, ministrul interimar al Sănătăţii a prezentat detalii privind situaţia aprovizionării cu medicamente pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. El a subliniat că, în privinţa tratamentului cu anticorpi monoclonali, pentru care există stocuri suficiente la nivel teritorial, trebuie implicaţi medicii de familie pentru a îndruma pacienţii către unităţile sanitare pentru a primi acest tip de tratament în primele zile de infectare.

La videoconferinţă au fost prezenţi şi secretarul de stat Levente Vass şi Călin Alexandru – director general al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks