Acasă93Ministrul Mediului va participa la deschiderea, la Braşov, a evenimentului 'Cântă pădurea'...

Ministrul Mediului va participa la deschiderea, la Braşov, a evenimentului ‘Cântă pădurea’ în Carpaţi

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, va participa vineri, la Braşov, la evenimentul de deschidere a programului educaţional şi cultural ‘Cântă pădurea’ în Carpaţi, în premieră în România, care promovează valorile naturii, organizat în parteneriat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi autorităţile locale din trei judeţe.

‘Este un eveniment inedit, care promovează prin muzică valorile naturii şi, în special, ale pădurii, cunoaşterea florei şi faunei şi un stil de viaţă durabil şi prietenos cu mediul. De aceea, am considerat important ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor să devină partenerul acestei iniţiative şi să o promovăm la o scară mai largă şi în România. La fel de important este că seria de evenimente ‘Cântă pădurea’ în Carpaţi este bazată pe multiculturalitate şi poate juca un rol important în consolidarea relaţiilor româno-maghiare, nu numai prin organizarea comună, ci şi datorită spectacolelor muzicale, la care vor fi prezenţi artişti de renume din cele două ţări, ansambluri de muzică populară românească, maghiară şi săsească. Îi încurajez pe toţi să participe la programele pregătite de organizatori’, a declarat ministrul Barna Tanczos într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.

În cadrul evenimentului vor concerta Filarmonica Braşov, Orchestra Fona şi instrumentişti de muzică populară braşoveni, iar Ansamblul Poieniţa (Braşov), Ansamblul de dansuri populare Matka (Braşov) şi Ansamblul Die Knospe aus Rosenau (Râşnov) vor prezenta un spectacol folcloric.

Participanţii sunt aşteptaţi pentru plimbări ghidate în pădure, ture cu bicicleta, călărie, să asiste la concerte de muzică clasică în pădure, la concerte de muzică populară (românească, maghiară şi săsească) şi să se implice în diverse activităţi educative. De asemenea, vor avea loc activităţi culturale în cadrul târgurilor în care vor fi prezentate şi promovate gastronomia, produsele şi tradiţiile locale, educaţia de mediu va fi la loc de cinste; de asemenea, vor fi ateliere de meşteşuguri şi multe alte activităţi pentru copii.

Accesul publicului este gratuit, vizitatorii putându-se bucura de muzică şi natură aşezaţi direct pe iarbă sau pe pături proprii.

Proiectul se desfăşoară timp de 3 zile, în perioada 2-4 septembrie, în trei locaţii: la Braşov, în pădurea de lângă Grădina Zoologică, la Bodoc-Olteni – baia tradiţională Sutei (judeţul Covasna) şi la Sâncrăieni – Poiana Gesztena (judeţul Harghita).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks