test
Acasă55Modificarea legii voluntariatului, promulgată

Modificarea legii voluntariatului, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România, precum şi pentru completarea Legii nr. 219/2015 privind economia socială.

‘Prezenta lege reglementează participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ, precum şi la cele organizate de întreprinderi sociale sau întreprinderi sociale de inserţie. (…) Întreprinderile sociale şi întreprinderile sociale de inserţie au obligaţia de a transmite la agenţia de ocupare şi o copie după registrul de evidenţă a voluntarilor odată cu depunerea raportului de activitate anual prevăzut de prezenta lege’, se arată în actul normativ.

Potrivit expunerii de motive, întreprinderea socială de inserţie este întreprinderea socială care are ca scop lupta împotriva excluziunii, discriminărilor şi şomajului prin inserţia socio-profesională a persoanelor defavorizate. Această întreprindere are permanent cel puţin 30% din personalul angajat aparţinând grupului vulnerabil, astfel încât timpul de lucru cumulat al acestor angajaţi să reprezinte cel puţin 30% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaţilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks