AcasăStiri generaleMogoşoaia ClasicFest - pe 27 şi 28 mai la Palatul Brâncovenesc

Mogoşoaia ClasicFest – pe 27 şi 28 mai la Palatul Brâncovenesc

Ediţia cu numărul 12 a Mogoşoaia ClasicFest va avea loc în spaţiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia pe 27 şi 28 mai şi va reuni participanţi din mai multe ţări, precum India, Franţa, Mexic, Ecuador, Portugalia, China, Armenia, Japonia şi România.

Cu ocazia evenimentului, care are loc sub genericul ‘Culturile lumii’, vor fi organizate concerte, expoziţii de artă plastică, fotografie, obiecte tradiţionale, proiecţii de filme, spectacole de dans, ateliere de creaţie pentru copii.

Pe 27 mai, seria de atracţii va începe cu festivitatea de premiere şi vernisajul expoziţiei laureaţilor ediţiei a IV-a a Concursului Internaţional de artă plastică ‘Martha Bibescu’, organizat în premieră în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România. Ulterior, va debuta suita de manifestări propusă de India: prezentare de filme documentare, concertul susţinut de Victor Marius Beliciu şi Anand la sitar şi tabla (cuhnie), parada costumelor tradiţionale, o expoziţie de obiecte de artă indiană şi ateliere pentru copii. Franţa va fi reprezentată printr-un recital susţinut de acordeonistul Fernando Mihalache. Recitalul va avea loc în Lapidarium.

Tot pe 27 mai va fi organizat un concert cu muzică din America Latină, în Lapidarium, care va fi susţinut de Enescu Percussion Group. De asemenea, va fi organizată o expoziţie de artă din Mexic şi Ecuador. Ziua va fi încheiată cu un concert cu muzică din Portugalia. În Sala Scoarţelor, violonistul Liviu Scripcaru şi pianista Viorela Ciucur vor cânta muzică de Joao de Souza Carvalho, Augusto Machado, Joao Arroyo, Jose Vianna da Motta, Alfredo Keil, Alfredo Napoleao, Alexandre Rey Colaco şi Antonio Fragoso.

Pe 28 mai debutează manifestările propuse de China, prin Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti: parada costumelor tradiţionale, un spectacol cu dansuri şi muzici tradiţionale. Vor fi organizate şi demonstraţii de caligrafie chineză, un atelier de pictură a măştilor de operă în stil Beijing şi un atelier de acuarelă – tehnică picturală tradiţională. Armenia va prezenta un program complex de manifestări: expoziţia de pictură a artistului plastic Abraham Azarian, prelegerea susţinută de Haik Azarian despre arta armeană cu influenţele şi asemănările ei în spaţiul românesc (Lapidarium), un spectacol de dansuri tradiţionale armeneşti şi ateliere de dans şi artă tradiţională armeană. În aceeaşi zi vor fi organizate evenimente legate de cultura Japoniei: demonstraţie de Ikebana (arta florală japoneză), realizată de Sanda Lazur şi un concert de marimbafon susţinut în Lapidarium de Irina Rădulescu.

În aceeaşi zi va debuta seria de evenimente care vor reprezenta România, respectiv o demonstraţie de pictură la patru mâini, în care acuareliştii Mircea Corcodel şi Vladimir Ivanovici vor realiza împreună un tablou, care la final va fi expus pe scena concertului ‘Românesc 100%’, care va fi susţinut, în Sala Scoarţelor, de violonistul Valentin Albeşteanu şi pianistul Valentin Cucu. Cei doi vor prezenta cele mai frumoase piese româneşti din repertoriul clasic, interbelic şi tradiţional românesc.

Pe parcursul ambelor zile de festival vor avea loc ateliere handmade, coordonate de Olesea Savvateeva. Locurile la aceste atelierele pentru copii şi adolescenţi sunt limitate. La fiecare dintre acestea vor fi acceptaţi maximum zece participanţi. Doritorii trebuie să se înscrie la adresa asociatiaprovalores@gmail.com.

Accesul la manifestările festivalului din spaţiile interioare ale Palatului Mogoşoaia (Sala Scoarţelor, Cuhnie, Lapidarium) se va face pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se obţin în baza solicitărilor trimise pe adresa de e-mail: asociatiaprovalores@gmail.com.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks