Moşteanu: Am văzut o rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR pentru eliminarea pensiilor speciale

0
216

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, vineri, că PNL şi PSD nu au avut curajul să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, menţionând că a văzut o ‘rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR’ în acest sens.

‘PNL şi PSD nu au avut curajul să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru mii de aleşi locali – actuali şi foşti primari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Proiectul USR a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Nu este o victorie. Am văzut o rezistenţă uriaşă din partea coaliţiei toxice PNL-PSD-UDMR în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale. După ce au dat mai multe avize negative în comisiile de specialitate, vechile partide au refuzat solicitările USR de a introduce pe ordinea de zi proiectul pentru un vot asumat în plen’, a scris Moşteanu, pe Facebook.

El a susţinut că urmează ca proiectul USR să fie blocat la Senat şi, în aceste condiţii, la 1 ianuarie 2022 vor intra în plată aceste pensii speciale.

‘Urmează un nou blocaj la Senat şi o nouă categorie de speciali de la 1 ianuarie 2022. Va arăta coaliţia toxică PNL-PSD-UDMR puţină responsabilitate, vor vota proiectul USR şi vor renunţa la noile privilegii pentru zeci de mii de actuali şi foşti primari, preşedinţi de consilii judeţene şi adjuncţii lor?’, a mai scris Moşteanu.

Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale are termenul de dezbatere şi vot final în 19 noiembrie şi în următoarea şedinţă de plen a Camerei urmează să fie adoptat tacit. Proiectul va merge la Senat, care este for decizional.

În 9 noiembrie, Ionuţ Moşteanu a anunţat că a solicitat în Biroul permanent punerea proiectului pe ordinea de zi a plenului, iar reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR au respins această cerere.

În 14 octombrie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport de respingere a proiectului de lege iniţiat de USR de abrogare a articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii judeţene.

Sursa: AGERPRESS