Moşteanu: USR va ataca la Curtea Constituţională decizia de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului

0
225

USR va ataca la Curtea Constituţională decizia de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

‘Este un abuz constituţional, Constituţia spune foarte clar că mandatul preşedintelui Senatului şi al preşedintelui Camerei este pe toată legislatura şi noi vom ataca la CCR acest abuz al noului FSN’, a afirmat, la Parlament, Moşteanu.

El a spus că nu vede justificată argumentarea că preşedintele Senatului trebuie schimbat pentru că s-a format o nouă majoritate.

‘Nu, vedem justificată Constituţia, care este biblia oricărui român, oricărui politician. Constituţia spune foarte clar: Anca Dragu a primit un vot la începutul acestei legislaturi şi pentru echilibrul puterilor în stat era şi sănătos, au mai fost momente când au fost preşedinţi la Senat din Opoziţie, chiar în istoria recentă. Credem că este un abuz al noului FSN, o să atacăm la CCR astăzi sau mâine’, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Plenul Senatului a revocat-o, marţi, pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ, ca urmare a schimbării majorităţii parlamentare. Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL-PSD-UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR). Tot marţi, Senatul îşi alege noul preşedinte. Candidaţii sunt Florin Cîţu, susţinut de PNL, PSD şi UDMR, şi – din nou – Anca Dragu, din partea grupului USR.

Sursa: AGERPRESS