Mureş: Aeronavele de la Baza 71 Câmpia Turzii au survolat opt oraşe din ţară

0
155

Două oraşe din judeţul Mureş s-au numărat între cele opt oraşe din ţară survolate de aparatele de zbor ale Bazei 71 Aeriene ‘General Emanoil Ionescu’ din Câmpia Turzii, a anunţat, miercuri, căpitanul comandor Alin Cioba, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, la Ungheni.

‘Pe parcursul acestei zile de sărbătoare naţională, Baza 71 Aeriană ‘General Emanoil Ionescu’ a răspuns afirmativ tuturor cererilor de participare în teritoriu, cu prilejul organizării ceremoniilor de 1 Decembrie. Am executat zboruri în cadrul manifestaţiilor organizate în oraşele: Bucureşti, Cluj Napoca, Alba Iulia, Turda, Câmpia Turzii, Mediaş, Sighişoara şi desigur aici, în oraşul Ungheni. Atmosfera a fost una extrem de frumoasă, iar faptul că la faţa locului au fost prezenţi şi mulţi copii, reprezintă o bucurie cu atât mai mare pentru noi. Din partea comandantului Bazei 71 Aeriană ‘General Emanoil Ionescu’, comandor Marius Mihai Oatu şi a colectivului bazei, vă urăm un sincer ‘La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!’, a declarat căpitanul comandor Alin Cioba, potrivit unui comunicat de presă a Primăriei Ungheni.

Sursa citată precizează că oraşul Ungheni a fost survolat, în timpul manifestărilor de 1 Decembrie, de două elicoptere de tip IAR 330 Puma M şi de trei aparate de zbor MIG 21 Lancer.

‘Ziua de astăzi este despre preţuirea eforturilor neamului românesc şi în acelaşi timp despre fiecare dintre noi. Astăzi, 1 Decembrie, trebuie să fim mai uniţi, mai drepţi unii faţă de alţii şi mai iertători. Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare iar noi, cei prezenţi aici, suntem o parte dintre cei care pot păstra tradiţiile aşa cum ele ne-au fost lăsate odinioară’, a arătat primarul oraşului Ungheni, Victor Prodan.

Imnul naţional a fost interpretat de artistul Ovidiu Furnea, iar doi studenţi militari, Darius Porime şi Cosmin Muntean, de la Academia Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu, au flancat monumentul lui Avram Iancu, în timpul ceremoniei depunerii de coroane.

Sursa: AGERPRESS