Mureş: Bărbat, reţinut pentru deţinerea a două arme letale şi mai multe cartuşe, fără autorizaţie

0
76

Târgu Mureş, 1 iun /Agerpres – Un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţişti, în urma a patru percheziţii domiciliare, după ce au fost descoperite două arme letale, o carabină şi un pistol cu muniţia aferentă, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

‘La data de 31 mai 2023, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Brâncoveneşti, împreună cu Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, au pus în executare, în Mureş, patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate o carabină (armă letală) de provenienţă militară, 34 de cartuşe aferente armei menţionate, un pistol letal de calibru 9 mm, de provenienţă militară, precum şi 4 cartuşe aferente pistolului (arme provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial), fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a mai fost identificat un cartuş ce provenea tot din timpul celui de-al Doilea Război Mondial’, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

În urma probatoriului administrat un bărbat de 53 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, a precizat IPJ Mureş.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

Sursa: AGERPRESS