AcasăStiri generaleMureş: Centrul Militar Judeţean anunţă că are disponibile 20 de locuri pentru...

Mureş: Centrul Militar Judeţean anunţă că are disponibile 20 de locuri pentru recrutarea rezerviştilor voluntari

Târgu Mureş, 8 aug /Agerpres – Centrul Militar Judeţean (CMJ) Mureş a anunţat, marţi, că în unităţile militare de pe raza judeţului sunt disponibile 20 de locuri pentru seria 2023 rezervişti voluntari, a cărei perioadă de recrutare a fost prelungită până la data de 25 august.

‘S-a prelungit perioada de recrutare pentru rezervişti voluntari – seria 2023, noul termen limită pentru înscriere fiind 25.08.2023. Ministerul Apărării Naţionale, continuă activitatea de înscriere pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României pentru cele 2.187 de locuri de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi, disponibile la nivel naţional, dintre care 20 locuri în unităţile militare dislocate pe raza judeţului Mureş: 5 ofiţeri rezervişti voluntari, 10 subofiţeri rezervişti voluntari şi 5 soldaţi gradaţi rezervişti voluntari’, a arătat Centrul Militar Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Vârsta maximă pentru înscriere este de 55 de ani pentru cadrele militare înainte de data depunerii cererii de înscriere şi 51 ani pentru gradaţi/ soldaţi înainte de data semnării primului contract.

După recrutarea candidaţilor din perioada 22.05-25.08.2023 se trece la prima fază a selecţiei care constă în probe psihologice şi fizice (19.06-01.09.2023, la U.M. 01515 Turda), apoi în faza a II-a este programată examinarea medicală (26.06-08.09.2023, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca), iar repartizarea candidaţilor pe funcţii are loc în perioada 18-22.09.2023.

Potrivit CMJ Mureş, pentru înscriere cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere şi vor prezenta actul de identitate, în original şi în copie, certificatul de naştere, în original şi în copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/ sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie.

De asemenea, între documente trebuie să figureze şi permisul de conducere valabil, eliberat de către autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

‘La prezentarea la Centrul Militar Judeţean Mureş, cetăţenii interesaţi vor fi informaţi în mod detaliat cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii. De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele /serviciile şi specialităţile militare’, a precizat CMJ Mureş.

Pe lângă o serie de avantaje materiale, rezerviştii voluntari pot beneficia de o serie de avantaje, având inclusiv posibilitatea promovării în corpul militarilor activi şi posibilitatea continuării dezvoltării şi promovării în cariera civilă cu invazivitate minimă din parte Ministerul Apărării Naţionale.

În plus, rezerviştii voluntari au posibilitatea unui venit suplimentar stabil, care generează şi contribuţie la sistemul public de pensii, la sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi la sistemul asigurărilor de şomaj şi dreptul la măsuri de protecţie socială, asistenţă medicală şi medicamente gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în condiţiile plăţii contribuţiei stabilite de lege.

De asemenea, participă la activităţi specifice de pregătire militară, incluzând trageri de luptă şi programe de instruire tactică şi de specialitate, la standarde înalte şi cu echipamente moderne şi vor activa într-un mediu profesionist, riguros şi disciplinat, cu resursă umană de înaltă calitate. AGERPRES / (AS – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks