AcasăStiri generaleMureş: Lucrările de reabilitate a Palatului Culturii, în valoare de peste 10,9...

Mureş: Lucrările de reabilitate a Palatului Culturii, în valoare de peste 10,9 milioane lei, se încheie în februarie

Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc, a declarat, miercuri, că lucrările de reabilitare a Palatului Culturii, în valoare totală de peste 10,9 milioane lei, se vor încheia în luna februarie, ca urmare a unor fisuri constatate la o serie de plăci din pardoseală.

‘Cea mai importantă este reabilitarea Palatului Culturii, care a fost finalizată în totalitate, dar au intervenit pe parcurs nişte lucrări neprevăzute. Puteam să facem recepţia în decembrie, dar am luat decizia să fie terminate toate acele lucrări neprevăzute în prima fază, astfel încât la predarea lucrării să fie utilizate toate sălile, Sala Oglinzilor, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Maghiară, Sala Memorială Bernady, Sala Art Nouveau. La intrarea în Palatul Culturii sunt nişte plăci la care s-a observat unele crăpături din cauza mişcării clădirii şi s-a constatat că toate trebuie date jos şi puse cu o nouă tencuială, care va întârzia predarea cu o lună. Dar la sfârşitul lunii februarie sigur vom avea o predare a Palatului Culturii’, a declarat Peter Ferenc, într-o conferinţă de presă.

În luna aprilie 2022, a fost semnat un contract în valoare de aproape 6.300.000 lei pentru finalizare unor lucrări începute în cadrul proiectului, finanţat prin Programul Operativ Regional.

Finanţarea europeană pentru reabilitarea Palatului Culturii prin Programul Operativ Regional a fost câştigată în anul 2017 un, iar lucrările au fost începute în 2019 de către o firmă din Ploieşti, însă din cauza întârzierii şi a neglijării termenelor, Consiliul Judeţean a reziliat contractul în anul 2020, până la momentul denunţării contractului lucrările fiind realizate în proporţie de 37%.

Consiliul Judeţean Mureş a lansat de mai multe ori licitaţia pe platforma SICAP, a efectuat şi mici schimbări în caietul de sarcini până s-a finalizat cu succes licitaţia publicată a cincea oară.

Proiectul ‘Reabilitarea Palatului Culturii’ este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR 2014-2020), are o valoare totală de 10.918.428,75 lei, din care 6.076.895,95 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, termenul de finalizare al acestuia fiind prevăzut la data de 31.12.2023.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks