Patru bărbaţi au fost reţinuţi şi alţi doi au fost plasaţi sub control judiciar, în urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş în dosarul de fraudare a jocurilor de noroc prin accesarea ilegală a sistemelor informatice.
‘În urma celor 11 percheziţii domiciliare, efectuate în judeţul Mureş, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice, au fost reţinuţi 4 bărbaţi, iar alţi 2 au fost plasaţi sub control judiciar (…) 7 persoane au fost conduse la audieri, iar 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 44, din Târgu Mureş şi Târnăveni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Alţi doi bărbaţi, de 32 şi 36 de ani, din Târgu Mureş, au fost plasaţi sub control judiciar’, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş au efectuat, în urmă cu o zi, 11 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice în cazul unor jocuri de noroc.
‘În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane de pe raza judeţului Mureş s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice şi fraudă informatică. În mod coordonat, membrii grupării, prin intermediul unor dispozitive informatice, au accesat fără drept sistemele informatice aparţinând sau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, care activează în domeniul jocurilor de noroc de tip slot machine, în vederea generării unor bonusuri nereale, în mod fraudulos, pentru ca astfel să obţină diferite sume de bani. Ulterior constituirii grupului infracţional organizat, la acesta au aderat mai multe persoane angajate la societăţile comerciale vătămate, care îndeplineau funcţia de operator al respectivelor jocuri de noroc, la diferite locaţii de pe raza judeţului Mureş. Rolul acestora era de asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât şi de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalţi membrii ai grupării, atunci când erau generate câştigurile în mod fraudulos’, a se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Târgu Mureş.
Astfel, începând cu luna august 2020 şi până în decembrie 2021, membrii grupării, prin intermediul unui dispozitiv special confecţionat au accesat nelegal sistemele informatice aferente jocurilor de noroc ale unor societăţi comerciale şi au introdus date informatice pentru generarea, în mod artificial, de câştiguri sub formă de bonusuri, obţinând astfel diferite sume de bani.
DIICOT a arătat că prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 170.000 lei.