Peste 1.000 de elevi de liceu dintr-un total de 6.000 şi-au manifestat intenţia de a se imuniza în cadrul campaniei de vaccinare din liceele mureşene, organizată, în perioada 26 – 28 mai, de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică.
‘Elevii doritori se vor vaccina cu Pfizer, în această campanie se pot alătura şi cadrele didactice şi personalul auxiliar de nivel liceal. Procedura de vaccinare respectă prevederile legislaţiei în vigoare – şi anume asigurarea spaţiilor pentru triaj, spaţiilor de vaccinare, care poate fi cabinetul medical şcolar, spaţiile post vaccinare în care elevul trebuie să stea 15 minute după vaccinare. Vaccinarea se va realiza de către echipe mobile puse la dispoziţie de DSP Mureş, se va face o programare a unităţilor liceale, iar aceste caravane se vor deplasa în toate unităţile de învăţământ de nivel liceal. Nu toate unităţile de învăţământ de nivel liceal de pe raza judeţului Mureş au personal medical, iar o parte a acestor medici şcolari sunt deja cuprinşi în centrele de vaccinare din Mureş. Sunt 36 de unităţi de învăţământ de nivel liceal, avem undeva la 6.000 de elevi, dintre aceştia 1.000 şi-au exprimat intenţia de a se vaccina, o parte s-au vaccinat în timpul maratonului vaccinării organizat de Instituţia Prefectului şi DSP’, a declarat presei, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Sabin-Gavril Păşcan.
Şeful ISJ Mureş a precizat că, în momentul în care a fost lansată campania, a fost transmis şi un formular pentru exprimarea acordului scris al părintelui sau tutorelui legal al elevului, care trebuie depus de către elevul minor în momentul vaccinării.
În această campanie vor fi incluşi elevii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.
‘În perioada 26 – 28 mai, vom fi în toate liceele din judeţul Mureş şi vom vaccina cu vaccinul Pfizer elevii între 16 şi 18 ani, cu acordul părinţilor. Am solicitat inspectorului general şcolar să întocmească o listă de doritori, astfel încât să ştim, atunci când ne deplasăm într-un liceu, care este metoda de vaccinare şi să fim pragmatici şi eficienţi. La o primă strigare, este îmbucurător interesul elevilor pentru vaccinare. Ne dorim ca şi prin această metodă să venim mai aproape de ei şi să îi vaccinăm. Majoritatea liceelor au cabinet medical, majoritatea deservite de medici şi asistenţi medicali. Dacă există licee în care nu există medic, categoric vom duce medic şi vor vaccina împreună. Centrele fixe din municipiul reşedinţă de judeţ au fost deservite de către asistenţii şcolari, mare parte dintre aceştia deservesc centrele de vaccinare’, a spus prefectul Mara Togănel.