Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat, vineri, că UMFST a câştigat o finanţare de peste 9,6 milioane de lei pentru integrarea pe piaţa muncii studenţilor şi absolvenţilor de învăţământ universitar în sectoare economice cu potenţial competitiv şi în domenii de specializare inteligentă.
‘Proiectul intitulat ‘Junior Business Academy – accelerator al integrării pe piaţa muncii a noilor generaţii de studenţi şi absolvenţi antreprenori inovatori’ (coordonator: conf. dr. Liviu Ciucan) are ca obiectiv creşterea gradului de inovare şi de utilizare sustenabilă a resurselor tehnologice, umane şi financiare din Regiunea Centru prin instruirea şi integrarea studenţilor şi absolvenţilor de învăţământ universitar pe piaţa forţei de muncă în sectoarele economice cu potenţial competitiv şi în domeniile de specializare inteligentă. Prin acest proiect studenţii antreprenori vor beneficia de o finanţare de până la 100.000 euro, nerambursabili, pentru start-upuri înfiinţate de aceştia – Innotech Student, în care UMFST va deţine calitatea de administrator de grant iar studenţii antreprenori vor fi beneficiarii subvenţiei’, a arătat profesor doctor Leonard Azamfirei, pe Facebook.
Rectorul consideră că dezvoltând antreprenoriatul în rândul studenţilor, se dezvoltă România de mâine.
Proiectul este finanţat prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, are o valoare de 9.686.762,44 lei, a fost elaborat şi va fi implementat împreună cu Iceberg Consulting SRL.