Mureş: Tânăr reţinut după ce a tras un foc în plan vertical, cu o armă neletală, deţinută fără drept

0
401

Poliţiştii din Mureş au identificat şi reţinut un tânăr de 22 de ani, din comuna Apold, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, după ce acesta a executat un foc de armă în plan vertical, în curtea casei sale, iar imaginile au ajuns în spaţiul public.

‘La data de 10 septembrie, în urma unor imagini video postate în spaţiul public, pe o reţea de socializare, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă fără drept. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, a fost identificat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Apold, bănuit de săvârşirea faptelor”, precizează IPJ Mureş într-un comunicat.

Din cercetările efectuate a reieşit că, la data de 8 septembrie, cel în cauză, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale, din comuna Apold, ar fi executat un foc în plan vertical, cu o armă neletală, deţinută fără drept.

Pentru administrarea probatoriului, la data de 11 septembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele persoanei bănuite’, informează IPJ Mureş.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat o armă neletală supusă autorizării – un pistol de autoapărare cu gaze, de calibru 9 mm, posibil folosit la comiterea faptelor, precum şi mai multe cartuşe aferente armei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit IPJ Mureş, în baza probelor administrate, faţă de tânăr poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului.

‘Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă fără drept, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara. La activităţi au participat şi specialişti criminalişti, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Poliţiei municipiului Sighişoara, precum şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş’, arată sursa citată.

Sursa: AGERPRESS