AcasăPoliticaNatalia Intotero, ministrul Familiei: Din păcate încă mai există nereguli grave care...

Natalia Intotero, ministrul Familiei: Din păcate încă mai există nereguli grave care se petrec în sistemul de protecție a copilului

Natalia Intotero, ministrul Familiei afirmă că, din păcate, încă mai există nereguli grave care se petrec în sistemul de protecție a copilului. Ea spune că în urma unor sesizări a făcut un control inopinat la o casă familială de pe strada Dunării din Giurgiu, unde aseară a avut loc un nou incident. Aici locuiesc 8 copii instituționalizați. Câțiva cetățeni au reclamat incidentul la 112. Ajunsă la fața locului a constatat că acești minori trăiesc într-o situație de tensiune, că nu beneficiază de suficient ajutor din partea psihologilor și că mâncarea lasă de dorit.
”Chiar dacă astăzi a fost o zi cu multe vești bune – succesul campaniei antidrog organizate de Casele de Cultură a Studenților, aprobarea de către Guvern, într-o primă lectură, a Strategiei Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 – finalul serii a fost unul tulburător.
Din păcate încă mai există nereguli grave care se petrec în sistemul de protecție a copilului. În urma unor sesizări am făcut un control inopinat la o casă familială de pe strada Dunării din Giurgiu, unde aseară a avut loc un nou incident. Aici locuiesc 8 copii instituționalizați. Câțiva cetățeni au reclamat incidentul la 112.
Ajunsă la fața locului am constatat că acești minori trăiesc într-o situație de tensiune, că nu beneficiază de suficient ajutor din partea psihologilor și că mâncarea lasă de dorit.
În consecință, voi solicita Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) ca începând de mâine să demareze un nou control la toate instituțiile din subordine.
Am spus-o și voi repeta: nu tolerez nici un fel de batjocoră la adresa copiilor, indiferent de condiția lor. Statul are obligația să ofere acestor copii cazare, masă, condiții optime pentru dezvoltare și nu voi permite unor oameni care și-au ales o meserie nepotrivită pentru ei să îi traumatizeze.
Solicit pe această cale 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞, 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢𝐞𝐢, 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐮𝐧𝐜𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐒𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – prin 𝐀𝐉𝐏𝐈𝐒 – și 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, să se implice cu maximă seriozitate în rezolvarea problemelor semnalate și identificate. În legătură cu această casă familială există deja un proces pe rol și fac un apel către 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢 să trateze cu celeritate dosarele care privesc cazurile în care sunt implicați copii din sistemul de protecție”, spune ministrul Familiei.

Articolul Natalia Intotero, ministrul Familiei: Din păcate încă mai există nereguli grave care se petrec în sistemul de protecție a copilului apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks