test
AcasăPoliticaNe dă speranţe. Ciolacu, întrebat despre posibila retrocedare a sabiei domnitorului Ştefan...

Ne dă speranţe. Ciolacu, întrebat despre posibila retrocedare a sabiei domnitorului Ştefan cel Mare aflată în Turcia: „Avem discuţii pe acest subiect”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi seara, într-o conferinţă de presă la Ankara, la finalul vizitei efectuate în Turcia, răspunzând unei întrebări adresată de trimisul special al ECOPOLITIC, Iulian Ionescu, referitoare la sabia domnitorului Ştefan cel Mare aflată la Istanbul, că există discuţii cu partea turcă privind retrocedarea acesteia.

„Există o temă destul de importantă din punctul unora de vedere, anume retrocedarea sabiei domnitorului moldovean Ştefan cel Mare. Au fost discuţii, inclusiv când era premier, dl. Erdogan a fost în România, şi a dat o copie…”, a spus jurnalistul Iulian Ionescu.

Premierul a răspuns: „Sunt două copii. Una primită de fostul prim-ministru, dar făcute de acelaşi armurier, de acelaşi lucrător. Una e în biroul meu şi una a fost primită de Adrian Năstase şi donată la Putma. Avem discuţii pe acest subiect”.

Obiectul este păstrat în muzeul Topkapi din Istanbul, palatul sultanilor otomani. Pe mâner se găsește stema Moldovei , precum și o inscripție în slavonă „Io Ştefan Voievod domn al Ţării Moldovei” și numele Ștefan cel mare tradus în limba turcă.

Recent, Ciolacu a făcut o gafă într-o declaraţie publică spunând că el este din Buzău, Buzăul nu este în Moldova, şi că s-ar simţi jignit dacă cineva spune că e moldovean.

Articolul Ne dă speranţe. Ciolacu, întrebat despre posibila retrocedare a sabiei domnitorului Ştefan cel Mare aflată în Turcia: „Avem discuţii pe acest subiect” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks