Negocieri PNL – PSD – UDMR/Ciolacu: Am finalizat toată structura politică a Guvernului

0
296

Structura politică a viitorului Executiv a fost finalizată la negocierile de duminică pentru alcătuirea unei coaliţii de guvernare, a declarat, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a susţinut că România va avea joi un nou Cabinet.

‘În acest moment am finalizat toată structura politică a Guvernului. (…) PSD merge cu cele două variante (în şedinţa conducerii partidului – n.r.) şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei. (…) Asta înseamnă negocieri. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni.(…) Joi, România va avea un Guvern’, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul negocierilor.

Potrivit liderului PSD, după discuţiile de duminică, ‘s-au uniformizat lucrurile’ în ambele variante – cu premier PSD şi cu premier PNL.

Întrebat dacă pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate, Ciolacu a spus: ‘Nu va fi impozitat nimic. În Codul fiscal există nişte excepţii. Vom vedea când se face bugetul dacă este sustenabil şi este nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul fiscal sau nu’.

Ciolacu a menţionat că în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil, se va decide şi în legătură cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Sursa: AGERPRESS