AcasăRo-Mold NEWSNicolae Ciucă: Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până...

Nicolae Ciucă: Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova

Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, afirmă președintele Senatului, Nicolae Ciucă, aflat în Republica Moldova. 
”Continuăm să acordăm toată asistența de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă și diplomatică.
Noi, Partidul Național Liberal, vom face tot posibilul pentru urgentarea proiectelor de interconectare a celor două maluri ale Prutului, pe plan rutier și energetic. De exemplu, autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni este un proiect de interes crescut la Chișinău, pentru că are și rolul de a asigura Republicii Moldova o legătură de mare viteză cu Vestul continentului.
Am subliniat faptul că România asigură deja o parte din consumul de gaz al Republicii Moldova. Cu doar două zile în urmă, s-a trimis peste Prut o cantitate de 0,3 milioane de metri cubi de gaz prin gazoductul Iași-Ungheni. S-a putut face acest lucru fără probleme, având în vedere că în depozitele noastre naționale se află cantități suficiente de gaze naturale. Vom continua să sprijinim Republica Moldova pe acest plan, având în vedere șantajul energetic pe care Federația Rusă îl folosește ca pe o armă în relația cu restul Europei„, spune Ciucă.

Articolul Nicolae Ciucă: Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks