AcasăPoliticaNicolae Ciucă: Congresul PPE de la București, o recunoaștere a relevanței PNL,...

Nicolae Ciucă: Congresul PPE de la București, o recunoaștere a relevanței PNL, a noastră ca țară

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat luni la Digi24 despre Congresul PPE care începe miercuri la București că este o recunoaștere a relevanței PNL, a noastră ca țară. 

”Liderii europeni vin la București. Cu fiecare dintre ei vom negocia. Negocierile sunt aproape de final ca în declarația de la finalul Congresului să avem decizia ca România să finalizeze procesul de integrare în spațiul Schengen. Toate discuțiile noastre sunt îndreptate în această direcție.
E un moment important relevant pentru PNL, mai important pentru România. Dincolo de prezența liderilor europeni, până ieri erau 640 jurnaliști. E evenimentul politic al anului în Europa, se desfășoară la București. E o recunoaștere a relevanței PNL, a noastră ca țară, inclusiv a modului în care am reușit să parcurgem această perioadă dificilă. (…) Bucureștiul, România, aleasă pentru a se puncta acest eveniment deosebit de important pentru Europa”, a spus Ciucă.

Ciucă: Nu trebuie să încurajăm traseismul

”Nu trebuie să încurajăm traseismul! Mesaj către primari: sunteți baza partidului, gospodarii orașelor, oamenii se uită la voi. (…) E o chestiune de respect de sine, moralitatea și percepția partidelor mainstream. (…) PNL nu încurajează traseismul politic”, a declarat președintele PNL.

Ciucă: Funcția de președinte nu se negociază, cetățenii trebuie să aleagă

”Funcția de președinte al țării nu se negociază între două partide, cu atât mai puțin între doi oameni. e cea mai importantă pentru cetățeni. Cetățenii trebuie să aleagă persoana”, a spus Ciucă.

Ciucă, despre candidatul PNL la prezidențiale: PNL a avut curajul să își asume momente importante, nu văd de ce acum ar fi altfel

”PNL a avut de-a lungul istoriei curajul să își asume aceste momente importante ale națiunii. Nu văd de ce acum cine știe ce ar putea să apară ca să schimbe asta. Ar trebui o schimbare la 180 de grade prin care PNL să nu aibă candidat la prezidențiale”, a spus liderul PNL.

Ciucă: Oamenii vor liniște, e nevoie de stabilitate politică

Ciucă a mai afirmat că ”oamenii își doresc liniște, stabilitate, prosperitate”. ”Nu poate să existe prosperitate într-o țară care nu are stabilitate politică”, a arătat el.

Ciucă: Țara trebuie să aibă structuri integrate pentru orice amenințare

• țara trebuie sa aiba toate structurile integrate și să fie în măsură să facă corp comun pentru orice amenințare
• cand s-a vorbit despre rezerva armatei s-a referit ca a trecut media iar legislația trebuie primenită
• este o chestiune care se intampla in toata Europa
• Ucraina nu cere decât sprijin logistic, ca atare au fost ani de zile în care partea de industrie de apărare a fost neglijată
• Doar noi și Polonia am reușit sa ne intarim sistemele de control

Articolul Nicolae Ciucă: Congresul PPE de la București, o recunoaștere a relevanței PNL, a noastră ca țară apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks