AcasăPoliticaNicolae Ciucă, în Egipt: Am depăşit 1 miliard de dolari în comerţul...

Nicolae Ciucă, în Egipt: Am depăşit 1 miliard de dolari în comerţul bilateral/Egiptul, primul partener al României în Orientul Mijlociu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Forumul de afaceri Romania-Egipt, că România a depăşit 1 miliard de dolari în comerţul bilateral, afirmând că Egiptul este primul partener al ţării noastre în Orientul Mijlociu şi pe continentul african.

”(…) România şi-a consolidat economia, care a crescut de 8 ori în ultimii 20 de ani. În ciuda provocărilor cu care ne confruntăm, investiţiile masive ale guvernului şi ale sectorului privat, care au atins aproape 30 de miliarde de euro anul trecut, au generat unele dintre cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană. Peste 11 miliarde de euro din fonduri europene, au impulsionat ritmul de dezvoltare a infrastructurii şi au deschis noi oportunităţi de afaceri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

România și Egipt au depăşit 1 miliard de dolari în comerţul bilateral, a precizat premierul.

”(…) astăzi afirm cu bucurie şi cu certitudine că Egiptul este primul partener al României în Orientul Mijlociu şi pe continentul african, în ansamblul său. (…) această veste bună ne face să fim şi mai ambiţioşi în promovarea comună a agendei noastre”, a spus șeful Executivului.

”Dorim să consolidăm cooperarea economică şi să o extindem, de exemplu, în coridoarele de transport maritim prin legăturile dintre Portul Constanţa şi Portul Alexandria. În acelaşi timp, putem colabora pentru a căuta împreună terţe pieţe în regiunea Orientului Mijlociu sau pe continentul african, pentru că cine ştie mai bine decât voi, egiptenii, cum să configuraţi noi rute comerciale? De ce să nu profităm mai mult de poziţiile noastre geostrategice, de know-how-ul pe care îl avem împreună pentru a deschide noi pieţe pentru companiile noastre în Africa şi Orientul Mijlociu sau în Europa şi în imediata vecinătate?”, a precizat premierul României.

Articolul Nicolae Ciucă, în Egipt: Am depăşit 1 miliard de dolari în comerţul bilateral/Egiptul, primul partener al României în Orientul Mijlociu apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks