AcasăPoliticaNicoleta Pauliuc: Liga femeilor liberale din administraţie se va întruni, pentru prima...

Nicoleta Pauliuc: Liga femeilor liberale din administraţie se va întruni, pentru prima dată, în luna noiembrie, la Bucureşti.

Preşedinta Organizaţiei de Femei Liberale (OFL), Nicoleta Pauliuc, a declarat sâmbătă la Oradea că a fost constituită recent Liga femeilor liberale din administraţie, care se va întruni, pentru prima dată, în luna noiembrie, la Bucureşti.

„Am înfiinţat, acum o lună, Liga femeilor liberale din administraţie. Ce este foarte important este faptul că la nivelul întregii ţări avem aproape 2.000 de femei implicate în zona administraţiei publice locale, mandatate de cetăţeni în consilii locale, judeţene, ca primari, viceprimari, prefecţi şi subprefecţi. Şi pot să afirm astăzi că Bihorul se mândreşte cu 146 de doamne liberale, care răspund solicitărilor şi găsesc soluţii la problemele românilor. Liga femeilor liberale va organiza la Bucureşti un eveniment, în luna noiembrie”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta OFL, Nicoleta Pauliuc, după prima parte a întrunirii regionale pe zona de Nord-Vest, organizată la Oradea.

Ea a mai vorbit despre un alt proiect în cadrul organizaţiei, ce va demara săptămâna viitoare, şi anume maparea profesională a femeilor care activează politic în cadrul OFL.

„Vrem să ştim exact câte doamne medic avem la Bihor sau în alt judeţ, câte ingineri şamd. De săptămâna viitoare, vom trimite un link. Astfel Organizaţia Femeilor Liberale nu va fi doar un număr, ci o carte deschisă cu oameni cu chip, cu un CV, cu recomandări, cu idealuri politice şi, esenţial, cu proiecte. Orice om care vrea să se înscrie sau să devină simpatizant se poate înscrie în organizaţia judeţului, dar îşi va vedea şi viitorii colegi şi colege”, a precizat Nicoleta Pauliuc.

Potrivit acesteia, proiectul de lege prin care se urmăreşte să se condiţioneze accesul copiilor sub 16 ani la social media de un acord explicit exprimat de părinţi, supus consultării publice, a adunat aproape 25.000 de semnături până în prezent.

Nicoleta Pauliuc a motivat această iniţiativă afirmând că, după pandemie, oamenii au două vieţi: o viaţă online şi o viaţă offline, cea reală. Dacă în viaţa reală, există o serie de reglementări pentru copii – nu au voie să fumeze, să cumpere reviste pentru adulţi, la televizor apare adeseori anunţul cu acordul părinţilor sau suntem avertizaţi că urmează imagini cu profund impact emoţional, în online însă situaţia este alta.

„Invităm lumea să semneze, să susţină şi să spună dacă sunt de acord cu acest proiect, dacă este benefic. Eu cred că ne dorim cu toţii o generaţie sănătoasă, echilibrată fizic şi emoţional”, a menţionat Nicoleta Pauliuc.

Sâmbătă a avut loc, pentru prima dată la Oradea, întrunirea regională Nord-Vest a Organizaţiei Femeilor Liberale. Întâlnirea cu 350 de participante a fost organizată de OFL Bihor şi găzduită în Sinagoga Sion (centru multicultural). Invitaţi au fost ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, vicepreşedinte PNL, şi secretarul general al partidului, Lucian Bode.

„Mesajul transmis de mine a fost că în niciun caz nu trebuie să cerem un tratament preferenţial, doar pentru că suntem de genul feminin, ci, dimpotrivă, nu cred că avem nevoie de discriminări pozitive, deoarece ar însemna implicit că suntem mai slabe. Avem nevoie de un tratament egal, bazat pe recunoaşterea meritelor noastre”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta OFL Bihor, Arina Moş, senator PNL şi principalul organizator al evenimentului.

Sursa: AGERPRES

Articolul Nicoleta Pauliuc: Liga femeilor liberale din administraţie se va întruni, pentru prima dată, în luna noiembrie, la Bucureşti. apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks