Nicuşor Dan a explicat cum a ajuns la propunerea de creştere a preţului gigacaloriei la 280 de lei pentru populaţie

0
235

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, vineri, cum a ajuns la propunerea de creştere a preţului gigacaloriei la 280 de lei pentru populaţie.

‘Principiile pe care am făcut socoteala (…) au venit chiar de la un consilier general USR din Comisia de Utilităţi publice. S-a luat în calcul faptul că noi nu trebuie să plătim pierderile care sunt tehnologice, e culpa autorităţii că nu şi-a reparat instalaţia de transport şi distribuţie. S-a luat în calcul eficienţa energetică a producătorului, faptul că nu trebuie să cerem bucureştenilor să plătească ineficienţa acelor CET-uri din 1964 cu care funcţionează, din păcate, ELCEN. (…) S-a scos şi acea componentă de preţ care vine din faptul că, dacă eşti la CET, plăteşti certificat verde. În opinia mea, nu e logic. Calculul a fost făcut invers şi aşa au rezultat cei 280 de lei’, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat anterior, în cadrul şedinţei CGMB, că propunerea sa nu a fost îmbrăţişată de USR. ‘Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. Această propunere a rezultat dintr-o discuţie cu consilierii din majoritate, a fost îmbrăţişată de PNL şi PMP, nu şi de către USR, iar PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie’, a spus edilul general.

Sursa: AGERPRESS