Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost atribuit primul lot din contractul de reparaţii pentru 14 locuri de joacă din patru parcuri bucureştene.
Lucrările vor fi demarate ‘în cel mai scurt timp’, scrie edilul general pe Facebook.
Primele lucrări vor viza cele patru locuri de joacă din Parcul Circului, urmând ca ulterior să se intervină şi pentru reparaţia celorlalte zece, astfel: patru locuri de joacă în Parcul Tineretului, cinci locuri de joacă în Parcul Regele Mihai I şi un loc de joacă în Parcul Bordei.
‘Avem promisiunea din partea contractantului că reparaţiile se vor realiza cu celeritate. De asemenea, săptămâna viitoare estimăm desemnarea câştigătorului şi pentru Lotul II al acestei licitaţii. În cadrul celui de-al doilea lot se vor executa lucrările de turnare tartan pentru locurile de joacă amintite mai sus. Pentru celelalte 25 de locuri de joacă uzate material şi moral, ALPAB, care este în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, lucrează în prezent la o altă procedură, acestea urmând să fie înlocuite în integralitate’, a menţionat Nicuşor Dan.
Potrivit acestuia, locurile de joacă din parcurile aflate în administrarea ALPAB au fost amplasate în perioada 2005-2011, având o durată de viaţă normată de 8 ani. De la amplasarea acestora şi până în prezent nu au mai fost alocate fonduri pentru reparaţii, precizează primarul general.
În luna septembrie, viceprimarul Horia Tomescu anunţa că ALPAB lansează licitaţie pentru lucrări de reparaţii la 14 locuri de joacă, valoare estimată a acordului cadru fiind cuprinsă înte 3,5 şi 13,9 milioane lei, fără TVA. Perioada de derulare a acordului-cadru este de 24 de luni. Într-o postare pe Facebook, Horia Tomescu arăta că este vorba despre lucrări de reparaţii în parcurile ALPAB unde accesul a fost restricţionat publicului în luna aprilie.
În luna mai, într-un interviu acordat AGERPRES, viceprimarul preciza că în parcurile ALPAB există 40 de locuri de joacă, amenajate în anul 2010.
‘De atunci nu a mai existat nicio reparaţie la ele, nicio investiţie. În bugetul din martie le pusesem pe linie de investiţie pe toate cele 40, dar asta ar fi însemnat o perioadă de un an şi jumătate de studiu de fezabilitate, proiect tehnic. Intenţionam să schimbăm conceptul acestor locuri de joacă, să le desenăm altfel, să spun aşa, să le proiectăm un pic altfel. Între timp, cei de la Protecţia Consumatorului au venit şi au constatat că sunt deteriorate. Las la o parte partea politică a controlului, dar am regândit strategia pentru aceste locuri de joacă şi 15 dintre ele vor fi făcute pe reparaţii curente, deci practic reparate elementele din locul de joacă, dar fără a schimba conceptul, urmând ca la celelalte să gândim o soluţie de dotări’, a spus Tomescu.