Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a participat, vineri, la Muzeul Copiilor, la deschiderea unei noi expoziţii interactive şi educative – ‘Fabrica de Jucării’, în cadrul căreia jucăriile şi jocurile vor prinde viaţă cu implicarea celor mici, care vor descoperi informaţii interesante despre istoria şi materialele folosite la construcţia şi asamblarea jucăriilor, dar şi despre procesul de reciclare.
‘Sunt bucuros că am venit la deschiderea acestei expoziţii, suntem în Muzeul Copiilor şi începând de azi s-a deschis o nouă expoziţie – ‘Fabrica de Jucării’, în care copiii şi părinţii pot să afle istoria jucăriilor, materialele din care sunt făcute, procesele tehnologice, cum se ambalează, toate lucrurile legate de cum se produce o jucărie. (…) Am asamblat un ursuleţ. Mi-am adus aminte de diverse lucruri, chiar la început este o mini-expoziţie cu jucării din mai multe epoci şi asta mi-a adus aminte de trecut. (…) Pentru noi e importantă educaţia non-formală, educaţia prin joacă, parte din educaţia non-formală şi, de aceea, sprijinim tipul acesta de iniţiativă’, a afirmat Nicuşor Dan.
El i-a îndemnat pe părinţi să-şi aducă copiii la muzeu. ‘Până în noiembrie, mai este deschisă o expoziţie aici, la Muzeul Copiilor, care se numeşte ‘20.000 de leghe sub mări’, este un aşa-numit escape room, în care găsim fel de fel de indicii legate de submarine, de viaţa subacvatică şi, de la jumătatea lui noiembrie, va fi aici ‘Satul lui Moş Crăciun’. Pe scurt, invit bucureştenii şi pe cei care sunt în vizită în Bucureşti să vină cu copiii la această instituţie – Muzeul Copiilor şi la expoziţiile pe care le găzduieşte’, a precizat primarul general.
Expoziţia interactivă ‘Fabrica de Jucării’ este un spaţiu al creativităţii construit special pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, care, alături de întreaga familie, pot explora şi se pot distra. Cu cele mai surprinzătoare jocuri, elemente speciale, echipamente interactive şi efecte vizuale şi auditive spectaculoase, această expoziţie oferă o experienţă inedită şi memorabilă, au transmis organizatorii.
Expoziţia propune mai multe zone tematice captivante: ‘Din ce sunt confecţionate jucăriile?’ – aici se vor putea afla informaţii despre materiile prime utilizate în fabricarea jucăriilor, provenienţa şi prelucrarea acestora; ‘Cum se prelucrează jucăriile?’ – copiii vor putea explora utilajele şi tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul şi multe altele; ‘Cum se asamblează jucăriile?’ – copiii vor învăţa despre design, inginerie şi prototipare, explorând procesul de asamblare a jucăriilor; ‘Zona de construcţii’ – într-un atelier specializat, cu ajutorul imaginaţiei şi a diverselor materiale de construcţii, copiii vor putea crea propriile jucării; ‘Colectare şi reciclare jucării’ – aici se va învăţa importanţa colectării şi reciclării jucăriilor, promovându-se un comportament responsabil faţă de mediu.
‘Fabrica de Jucării’ aduce în prim-plan şi o zonă a inovaţiilor şi schimbările radicale aduse de revoluţia tehnologică în industria în domeniu. Copiii vor putea descoperi jucării interactive şi electronice, jocuri video şi console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuală şi augmentată, roboţi şi jucării programabile, imprimare 3D.