test
AcasăStiri generaleNicuşor Dan: Licitaţia pentru 100 de autobuze electrice, în desfăşurare; CNSC a...

Nicuşor Dan: Licitaţia pentru 100 de autobuze electrice, în desfăşurare; CNSC a respins două contestaţii

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins cele două contestaţii formulate la licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

‘Licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice din bani europeni este în desfăşurare, termenul pentru depunerea ofertelor fiind 23 februarie. Prin deciziile pronunţate ieri, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins cele două contestaţii formulate. Valoarea contractului este de 360 milioane lei (300 milioane lei + TVA)’, scrie edilul general, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţa la finele lunii ianuarie că peste zece companii importante s-au înscris la licitaţia iniţiată de Primăria Municipiului Bucureşti. La mijlocul lunii decembrie, PMB relua pe SICAP licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora.

În vara lui 2021, în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Capitalei, a fost crescut preţul estimativ al unui autobuz electric de la 480.000 de euro la 620.295 de euro, fără TVA.

‘Având în vedere faptul că au trecut aproape trei ani de la stabilirea preţului estimativ al unui autobuz electric, cât şi faptul că în perioada 2019-2020 au fost anulate două proceduri de achiziţie publică întrucât ofertanţii au depus oferte neconforme/ inadmisibile din punct de vedere tehnic sau financiar, a fost iniţiată o procedură pentru consultarea pieţei’, reieşea din documentaţia ataşată proiectului.

Municipiul Bucureşti este beneficiar al finanţării nerambursabile în valoare totală de 218.047.098 lei pentru implementarea a patru proiecte ce vizează achiziţionarea a 100 de autobuze electrice în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks