O companie suedeză din domeniul tehnologiilor verzi, interesată de Braşov

0
69

Cea mai mare companie suedeză în domeniul electrificării şi tehnologiilor verzi, ABB, este interesată de Braşov, reprezentanţii acesteia întâlnindu-se luni cu primarul Allen Coliban, pentru a discuta despre posibilităţi de colaborare.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care ambasadorul Suediei în România, Therese Hydén, a efectuat-o la Braşov.

‘Motivul pentru care am venit astăzi aici este pentru a reprezenta Suedia şi cunoştinţele ei despre sustenabilitate, împreună cu compania suedeză ABB, care lucrează în domeniul mobilităţii, electrificării, oraşelor inteligente. Şi am venit să auzim de la primarul Allen Coliban care este viziunea pentru oraşul Braşov în toate domeniile, de la electrificare, mobilitate, oraş inteligent la Educaţie şi Sănătate, toate aceste domenii extrem de importante pentru dezvoltarea nu numai a Braşovului, ci şi pentru toată România. Şi cred cu tărie, după ce l-am ascultat pe primarul Allen Coliban, că Braşovul este un model pentru România în privinţa utilizării fondurilor UE şi a altor fonduri disponibile pentru a face această tranziţie’, a declarat Therese Hydén, conform unui comunicat remis de Primăria Braşov.

‘Intenţia noastră este de a promova cele mai noi tehnologii în domeniul oraşelor inteligente şi al societăţilor inteligente şi, de asemenea, al transportului durabil. Vrem să promovăm acest lucru, deoarece şi municipalitatea se află pe aceeaşi cale pentru a face din Braşov un oraş verde. Vrem să sprijinim cu ceea ce putem. În acest moment, nu avem planuri de investiţii, însă personal, sunt foarte impresionat de ceea ce se face şi de modul în care se dezvoltă Braşovul şi sigur că este un loc bun pentru a investi şi a trăi’, a afirmat Erhan Savas, vicepreşedinte pe sectorul comercial al diviziei electrificare ABB şi director ABB ASEA Brown Boveri SRL.

Discuţiile au vizat în principal componenta de tehnologie verde, smart city şi mobilitate sustenabilă, însă s-a discutat şi despre subiecte ca învăţământul dual sau despre colaborări în domeniul universitar, domenii în care ambasadorul suedez a promis că va încerca să găsească parteneri pentru Braşov şi a apreciat eforturile făcute până acum de municipalitate în această direcţie, conform sursei citate.

Programul ambasadorului Therese Hydén la Braşov mai cuprinde vizite la Colegiul ‘Dr. Ioan Meşotă’ şi la centrul de refugiaţi CATTIA.

Sursa: AGERPRESS