Rezultatele obţinute anul acesta de candidaţii la prima sesiune a Bacalaureatului în judeţul Olt, înainte de contestaţii, sunt apropiate de cele înregistrate anul trecut, având în vedere că promovabilitatea este acum 67,27%, iar anul trecut înainte de rezolvarea contestaţiilor a fost de 66,92%, potrivit informaţiilor prezentate luni de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.
În ce priveşte notele, deşi mai mulţi candidaţi au reuşit să obţină nota maximă la cel puţin o disciplină de examen, niciunul nu a reuşit să obţină media 10.
Cea mai mare rată de reuşită s-a înregistrat la liceele teoretice, pe primul loc fiind Colegiul Naţional ‘Radu Greceanu’ Slatina cu 95,52% dintre candidaţi promovaţi, urmat de Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ Slatina (94,90%), Liceul Teoretic ‘Mihai Viteazul’ Caracal (89,42%).
O treime dintre absolvenţii Colegiului ‘Ion Minulescu’ Slatina şi Colegiului ‘Radu Greceanu’ Slatina au obţinut medii peste 9 la Bacalaureat, plasând aceste unităţi în top liceelor din judeţ în privinţa rezultatelor.
Un liceu din mediul rural, Liceul Tehnologic Iancu Jianu, a avut o rată de promovare de 85%, din cei 20 de elevi care au susţinut examenul 17 reuşind să-l promoveze, opt dintre ei obţinând medii între 9 şi 9,99.
Şi în acest an au fost unităţi de învăţământ cu fără elevi promovaţi la Bacalaureat, respectiv Liceul Tehnologic Crâmpoia, unde toţi cei trei candidaţi prezenţi la examen l-au picat, cât şi Liceul Tehnologic Cilieni, ce a avut doi candidaţi prezenţi la examen, ambii picaţi fără medii.