Olt: A scăzut numărul pacienţilor cu COVID-19 în stare gravă şi critică; 7 paturi libere la ATI

0
292

Numărul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă sau critică, internaţi în spitalele din Olt, a scăzut în ultimele zile, iar luni au fost raportate şi şapte paturi libere în secţiile ATI din Slatina şi Caracal, informează purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Reprezentatul DSP Olt a precizat că în spitalele din judeţ sunt 22 de paturi la ATI pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, iar luni erau internate în aceste secţii 15 persoane, dintre care cinci erau intubate.

Potrivit datelor prezentate de DSP Olt, continuă să scadă şi numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi în spitale, în prezent fiind spitalizate 112 persoane infectate.

În judeţul Olt a scăzut şi incidenţa infectărilor, atât în municipiile Slatina (2,25 la mia de locuitori) şi Caracal (2,58 la mia de locuitori), cât şi în mediul rural, în 11 localităţi nefiind raportate cazuri confirmate în ultimele două săptămâni.

În ceea ce priveşte decesele în rândul bolnavilor cu COVID-19, în judeţ au murit de la începutul pandemiei 709 persoane infectate, dintre care peste 300 au decedat în ultimele trei luni.

Sursa: AGERPRESS