Acasă93Olt: Ateliere educaţionale pentru copii cu tema 'Povestea satului meu', la Conacul...

Olt: Ateliere educaţionale pentru copii cu tema ‘Povestea satului meu’, la Conacul Neamţu din Olari

Aproximativ 20 de copii din comuna Pârşcoveni vor beneficia de un program de ateliere educaţionale cu tema ‘Povestea satului meu’, la Conacul Neamţu din Olari, în perioada 30 august – 3 septembrie, în cadrul Caravanei de Patrimoniu a Fundaţiei Pro Patrimonio.

Potrivit organizatorilor, atelierele vor fi practice şi creative şi vor urmări descoperirea propriului sat şi a contextului cultural şi natural pe care acesta îl are. Copiilor li se va povesti despre satul Olari şi împrejurimile acestuia prin jocuri şi indicii, legătorie de carte, linogravură, panouri interactive şi semnalizări în sit, atelier de teatru, teatru de umbre, scenete şi montaje video.

Totodată, vor avea loc şi concursuri sportive şi culinare cu premii, o expoziţie şi o seară de film, deschise publicului, în limita locurilor disponibile.

Fundaţia Pro Patrimonio organizează la Conacul Neamţu din Olari, constant, începând cu anul 2016, ateliere pentru copiii din comunitatea locală.

La Conacul Neamţu din Olari este desfăşurat un şantier multianual de restaurare a conacului, anul acesta fiind încheiate reparaţiile şi refacerea finisajelor din spaţiile interioare de la etajul întâi al imobilului,

‘Sperăm ca astfel în cadrul ‘Centrului experimental de Studii şi Educaţie de la Conacul Neamţu din Olari’ să putem inspira şi integra proiecte noi în acest hub cultural-educaţional din lunca Olteţului, aşa cum este gândit să funcţioneze Conacul Neamţu după restaurare’, menţionează Fundaţia Pro Patrimonio într-un comunicat remis AGERPRES.

Conacul Neamţu din Olari, înscris în Lista Monumentelor Istorice, a fost donat anul 2016 Fundaţiei Pro Patrmonio de către Şerban Neamţu, ultimul moştenitor al clădirii.

‘Conacul Neamţu, un exemplu reprezentativ pentru arhitectură civilă din Oltenia, are acum o configuraţie arhitecturală ce datează din 1920-1935. La acea dată arhitecţii Ion Mincu şi Constantin Iotzu, au fost angajaţi de familia Neamţu pentru a readapta la nevoile vremii o clădire mai veche, tip culă (reşedinţa sau conac fortificat specific zonei din sudul Carpaţilor). În această perioadă clădirea primeşte corpul scării şi o serie de detalii arhitecturale caracteristice stilului neoromânesc. Arhivele menţionează existenţa unor firme de meşteri italieni care au fost implicaţi în executarea lucrărilor în acelaşi timp cu realizarea principalelor clădiri reprezentative din Craiova (muzeu, sediu de bancă, primărie)’, menţionează sursa citată./

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks