AcasăStiri generaleOlt: CJ va construi un parc fotovoltaic la Schitu pentru a-şi asigura...

Olt: CJ va construi un parc fotovoltaic la Schitu pentru a-şi asigura consumul de energie

Consiliul Judeţean (CJ) Olt va construi un parc fotovoltaic în comuna Schitu, cu finanţare europeană, pentru a asigura consumul de electrică atât în propria instituţie, cât şi în cele subordonate, a anunţat miercuri preşedintele forului, Marius Oprescu.

Energia ce va fi produsă de parcul fotovoltaic de la Schitu, circa 123 MWh pe an, ar urma să asigure peste 90% din necesarul de consum al CJ Olt şi instituţiilor din subordine, inclusiv al Spitalului de Psihiatrie, aflat în proximitate.

‘Este vorba despre un sistem fotovoltaic pe care vrem să-l amplasăm pe un teren pe care Consiliul Judeţean Olt îl are în comuna Schitu, chiar lângă spital, în vecinătatea Spitalului de Psihiatrie. Este vorba despre un parc de 100 de kilowaţi. Finanţarea este cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. O să încercăm să folosim energia pentru toate instituţiile din subordine. Pe noi, Consiliul Judeţean, nu ne interesează să obţinem profit din vânzarea de energie electrică, ci să ne scadă facturile la utilităţi, în speţă la energia electrică. Sistemul va deservi toate instituţiile, nu doar spitalul, toate instituţiile pe care le avem în subordine’, a explicat Marius Oprescu.

Indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect au fost aprobaţi miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean Olt, iar construcţia noului sistem de producere a energiei ar putea începe în vara viitoare.

Valoarea totală a proiectului este de 1,14 milioane lei şi durata de realizare este de 20 de luni.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks