Mai mulţi copaci uscaţi din Parcul ‘Constantin Poroineanu’ vor fi transformaţi de sculptori în elemente de arhitectură peisagistă, a anunţat Primăria Municipiului Caracal.
O echipă de cinci artişti va sculpta, în a doua parte a lunii septembrie, 10 arbori uscaţi aflaţi în parcul din Caracal.
‘Primăria Municipiului Caracal a invitat cinci sculptori care să dea ‘viaţă’ copacilor uscaţi din parcul ‘Constantin Poroineanu’, transformând 10 dintre ei în elemente de arhitectura peisagistică. Sculpturile vor fi efectuate în firida (în interiorul arborelui) pentru a fi mai bine protejate. Sculptorii vor fi prezenţi în parc, în perioada 20 – 24 septembrie, pentru a ne uimi cu tehnica folosită şi creaţiile pe care le vor realiza. Proiectul este menit sa conserve masa lemnoasă care trebuia îndepărtată, dându-i astfel o nouă ‘viaţă’ spre bucuria concetăţenilor noştri de toate vârstele’, a anunţat Primăria Caracal într-o postare pe Facebook.
Anunţul a adunat sute de aprecieri şi zeci de comentarii pozitive, unii dintre care au comentat sugerând ca sculpturile să aibă o tematică eminesciană.
Parcul ‘Constantin Poroineanu’ din Caracal, cel mai important obiectiv de arhitectură peisagistică din judeţ, are o suprafaţă de 25 de hectare.
Istoria Parcului Poroineanu începe în 1893, când moşierul Constantin Poroineanu a cedat Primăriei Caracal heleşteul, pentru a fi făcut pe locul lui un parc. Amenajarea parcului nu se putea face decât prin asanarea heleşteului şi exproprierea tuturor terenurilor deţinute de 134 de proprietari. Tot Poroineanu a finanţat şi despăgubirea proprietarilor de terenuri. Amenajarea obiectivului a început în 1907, după planurile arhitecţilor Ernest Pinard şi Edgar Redont şi lucrările s-au finalizat în 1914, la şase ani după moartea lui Poroineanu. Acesta s-a sinucis în 1908, la o zi după ce şi-a întocmit testamentul în care lăsa toată averea Primăriei Caracal.