AcasăStiri generaleOlt: Incendiul de la şcoala din Sârbii Măgura, lichidat după 5 ore;...

Olt: Incendiul de la şcoala din Sârbii Măgura, lichidat după 5 ore; clădirea – afectată în proporţie de 90%

Incendiul izbucnit vineri la o şcoală din comuna Sârbii Măgura a fost stins de pompieri după o intervenţie de aproximativ cinci ore, însă clădirea şcolii şi anexele acesteia au fost afectate în proporţie de 90%, acoperişul şi tavanul cu structură din lemn prăbuşindu-se, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de centrala termică, neizolată corespunzător, a menţionat reprezentantul ISU Olt.

Un incendiu a izbucnit vineri la şcoala din satul Branişte, comuna Sârbii Măgura, elevii şi personalul ce se aflau în clădire în acel moment (34 de elevi, patru cadre didactice şi două persoane din categoria personalului auxiliar) reuşind să iasă nevătămaţi.

Pentru stingerea focului au interveni echipaje de pompieri din Slatina şi din Scorniceşti cu şase autospeciale, un echipaj SMURD, precum şi voluntari din localitate. În sprijinul pompierilor a intervenit şi un echipaj de la Ambulanţă.

O persoană din rândul cadrelor didactice a suferit un atac de panică şi a fost asistată la faţa locului de personalul medical, refuzând transportul la spital. Cei 34 de elevi au fost preluaţi de părinţi, în siguranţă.

După o intervenţie de aproape cinci ore a pompierilor, timp în care mare parte din tavanul din lemn al clădirii şi acoperişul s-au prăbuşit, incendiul a fost lichidat.

‘Şcoala şi anexele au fost afectate în proporţie de 90%. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de centrala termică, neizolată corespunzător’, a spus Alin Băsăşteanu.

Anul trecut, o altă şcoală din judeţul Olt – în comuna Rusăneşti – a fost afectată de un incendiu, focul manifestându-se tot la nivelul acoperişului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks