Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an în programul de susţinere a producţiei de usturoi este aproape de două ori mai mare faţă de anul trecut, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.
Anul acesta în program s-au înscris 211 fermieri din judeţul Olt, care au declarat că au cultivat cu usturoi peste 250 de hectare de teren.
‘Până astăzi s-au înscris în programul pentru usturoi 211 fermieri, din diferite zone ale judeţului, cu o suprafaţă cultivată de 256,18 hectare. Am început vizitele în teren şi la fermierii care s-au înscris în acest program, până acum fiind efectuate 25 de verificări în teren. Faţă de anul trecut numărul fermierilor din program este aproape dublu, suprafaţa cu usturoi fiind, de asemenea mai mare’, a spus Gabriela Andronie.
Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este ziua de 16 mai.
Anul trecut s-au înscris în program 140 de fermieri, iar după verificarea documentelor şi controalele în teren au rămas eligibili pentru ajutorul de minimis 108 dintre aceştia.
Cultivatorii din judeţul Olt au produs şi vândut anul trecut peste 300 de tone de usturoi, conform documentelor de valorificare depuse în vederea obţinerii ajutorului de minimis.
Fermierii înscrişi în programul pentru susţinerea producţiei de usturoi pot primi un sprijin financiar de 3.000 de euro pe hectar, producţia minimă fiind de 3 kilograme pentru 10 metri pătraţi.
În acest an, pentru susţinerea cultivării usturoiului, alocarea bugetară la nivel naţional este de 22,2 milioane de lei. AGERPRES / (AS – autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă)