Peste 500 de persoane din municipiul Caracal vor beneficia de cursuri de calificare printr-un proiect cu fonduri europene ce vizează combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în comunitatea marginalizată, a informat, vineri, primăria localităţii.
Proiectul, derulat prin POCU, este implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, Primăria Caracal, Liceul Tehnologic ‘Constantin Filipescu’ şi Liceul Teoretic ‘Mihai Viteazul’ şi prevede ca 504 persoane din comunităţi marginalizate să beneficieze de cursuri de calificare.
Prin acelaşi proiect, angajarea persoanelor din medii defavorizate este stimulată prin plata a 2.250 lei lunar, timp de un an, către fiecare angajator care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată persoane din grupul-ţintă. Pentru a primi aceste stimulente, angajatorii trebuie să încheie o convenţie şi să menţină în serviciu persoana încadrată pe o perioadă de cel puţin 18 luni.
Totodată, pentru 50 de persoane din comunitatea marginalizată din Caracal se va urmări dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi înfiinţarea a 14 firme cărora li se vor acorda subvenţii în vederea creşterii ratei de ocupare.
Primăria Caracal va interveni, tot cu fonduri europene, dar accesate prin POR, şi pentru modernizarea infrastructurii din cartierele Carpaţi şi Fânărie, considerate zone defavorizate.
În cele două cartiere vor fi reabilitate mai multe străzi, trotuare şi alei, vor fi amenajate parcări şi spaţii verzi, vor fi refăcute şi extinse sistemele de instalaţii şi utilităţi, va fi construit un centru comunitar integrat şi va fi modernizată infrastructura sportivă a Liceului Tehnologic ‘Constantin Filipescu’ şi a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 ‘Mihai Viteazul.