AcasăStiri generaleOmicron: Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, prelungite în regiunea spaniolă...

Omicron: Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, prelungite în regiunea spaniolă Catalonia

Justiţia spaniolă a prelungit miercuri cu 14 zile restricţiile de circulaţie pe timp de noapte introduse într-o mare parte din regiunea Catalonia (nord-est) pentru a opri explozia de cazuri de COVID-19 legată de varianta Omicron, relatează AFP.

Curtea Superioară de Justiţie din Catalonia (TSJC), a cărei aprobare a fost solicitată de executivul regional catalan, a considerat această prelungire justificată având în vedere ”situaţia” epidemiologică din această regiune care are ”în prezent caracteristici destul de nefavorabile”.

Măsurile restrictive, prevăzute iniţial până la 7 ianuarie, vor fi astfel menţinute până la 21 ianuarie, potrivit instanţei care a considerat că dreptul la ”integritate fizică” şi la ”sănătate” trebuie în contextul actual să prevaleze asupra celorlalte libertăţi fundamentale.

Aceste măsuri, în vigoare din 23 decembrie, includ instituirea de restricţii de circulaţie de la 01.00 până la 06.00 în toate oraşele cu peste 10.000 de locuitori în care incidenţa depăşeşte 250 de cazuri la 100.000 de locuitori pe parcursul a şapte zile.

De asemenea, va fi limitat gradul de ocupare la 50% pentru restaurante şi la 70% pentru centrele sportive şi culturale şi sunt prevăzute închiderea discotecilor şi limitarea întâlnirilor private la maximum 10 persoane.

Spania, unul dintre campionii mondiali ai vaccinării, se confruntă – ca multe alte ţări – cu un nou val de cazuri din cauza răspândirii variantei Omicron, care este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare.

Ţara a înregistrat marţi 117.775 de noi cazuri în 24 de ore. Incidenţa a fost de 2.433 de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile, unul dintre cele mai crescute niveluri din Europa.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks