Acasă55Oprea, la Târgul IMM-urilor din HoReCa: Să creştem afacerile în România, cu...

Oprea, la Târgul IMM-urilor din HoReCa: Să creştem afacerile în România, cu locuri de muncă stabile şi bine plătite

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Ştefan Radu Oprea, le-a urat, vineri, reprezentanţilor firmelor din industria HoReCa prezenţi la un târg de profil, care se desfăşoară la Constanţa, să stabilească ‘contacte bune’ astfel încât afacerile să crească în ţara noastră şi să existe locuri de muncă stabile şi bine plătite.

‘Celor prezenţi astăzi la târg, companii care furnizează servicii, care furnizează mobilier, echipamente, care furnizează produse româneşti româneşti (…) împreună cu producătorii, şi sunt producători de tradiţie, cei care fac echipamentele pentru bucătării din inox, cei care fac saltele, care fac diverse dotări pentru industria HoReCa sunt de asemenea prezenţi astăzi aici, la târg, eu le mulţumesc foarte mult. Trebuie salutată şi prezenţa celor şase companii care au debutat prin Start-Up Nation (…). Este un program de succes, este un program fanion al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului’, a spus ministrul Oprea, la deschiderea târgului.

Potrivit acestuia, peste 91% din companiile beneficiare ale programului Start-Up Nation, prima ediţie, sunt astăzi active pe piaţă, ceea ce înseamnă o ‘imensă’ realizare, o nouă ediţie a acestui program urmând să fie lansată anul viitor.

Ştefan Radu Oprea i-a îndemnat pe întreprinzători să beneficieze de toate programele pe care MEAT le pune la dispoziţie.

‘Cei care vor să-şi crească producţia, serviciile … vom lansa, undeva pe 10, 15 decembrie, cele două programe – servicii şi comerţ (…). Vă invit să beneficiaţi de toate programele pe care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului le pune la dispoziţia dumneavoastră, fie pentru pentru debut în afaceri, fie pentru creşterea capacităţii de producţie sau de servicii’, a spus Oprea.

El le-a urat succes participanţilor la târg, amintindu-le, totodată, că săptămâna viitoare vor avea loc consultări privind stabilirea unei strategii de dezvoltare a turismului.

‘Le urez succes tuturor celor care astăzi expun aici, să avem cât mai mulţi dintre cei interesaţi din industria HoReCa care să treacă pragul dumneavoastră, să stabiliţi contacte bune, să putem să ne creştem afacerile împreună aici, în România, să avem locuri de muncă stabile şi bine plătite. Şi, celor din patronate le aduc aminte că săptămâna viitoare vom avea consiliul consultativ în turism, astfel încât să putem finaliza strategia pentru turism’, a afirmat ministrul.

Oprea a mai spus că, săptămâna viitoare, la Buşteni, va participa la o întâlnire cu patronatele şi reprezentanţi ai autorităţilor statului, pentru pregătirea deschiderii sezonului turistic de iarnă.

‘Săptămâna viitoare voi fi la Buşteni împreună cu reprezentanţii ANPC, ANDVSA, astfel încât să avem o discuţie foarte corectă, împreună cu patronatele, despre felul în care ne pregătim, de data aceasta, pentru deschiderea sezonului de iarnă, astfel încât atunci când cei care vin în control, să fiţi pregătiţi şi să nu fie nicidecum amenzi şi astfel de evenimente. Vreau să colaborăm mai bine, să fim mai implicaţi cu toţii în acest proces, să avem manuale de bune practici, astfel încât turiştii să poată beneficia de un raport calitate preţ corespunzător, de servicii servicii bune’, a declarat ministrul.

Peste o sută de firme participă, în perioada 24 – 26 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, la Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023 – industria HoReCa, organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa. Târgul este deschis vizitatorilor, zilnic, între orele 10,00 – 18,00. AGERPRES / (A – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks