Orban: Ceea ce i se întâmplă Emiliei Şercan arată faţa hidoasă a păpuşarilor care vor să conducă România

0
87

Deputatul Ludovic Orban afirmă că ceea ce i se întâmplă jurnalistei Emilia Şercan, după dezvăluirea referitoare la plagiatul premierului Nicolae Ciucă, ‘lasă să se întrevadă faţa hidoasă a păpuşarilor care vor să conducă România din umbră’.

‘Intimidări, ameninţări, extragere ilegală de informaţii cu caracter personal, refuzul instituţiilor de a derula anchete, alimentarea mass-media cu imagini din viaţa personală făcută chiar de către cei care ar fi trebuit să ancheteze plângerile depuse de doamna Şercan, tăcerea unei mari părţi a mass-media faţă de subiect, încercarea făţişă de inducere în eroare a petentului făcută de înalţi oficiali, toate parcă fac parte dintr-un film despre un stat poliţienesc. Să adăugăm la şirul de presiuni la care a fost supusă jurnalista de investigaţii şi suita de manevre declanşate de unităţi ale statului pentru operaţiunea de spălare ca la Nufărul a imaginii premierului acuzat de plagiat’, a scris Orban pe Facebok.

Potrivit fostului premier, ‘degeaba a încercat purtătorul de cuvânt al Guvernului astăzi, cu o declaraţie generală, care nu face nicio referire la Emilia Şercan, să clameze intenţia de a investiga şi trage la răspundere pe aceia care intimidează jurnaliştii’.

‘Este doar praf în ochii opiniei publice, în condiţiile în care este evident pentru orice om care are ochii larg deschişi că Poliţia, Parchetul, Ministerul Educaţiei, Curtea de Apel, parlamentarii puterii şi alţi actori încă neidentificaţi s-au mişcat ca la ordin pentru a împiedica aflarea adevărului despre plagiatul lui Ciucă şi pentru a timora, intimida, compromite jurnalistul care a îndrăznit să facă dezvăluirile. P. S. Astăzi, în Comisia pentru drepturile omului, am susţinut propunerea colegei mele Violeta Alexandru (aprobată de plenul comisiei) de invitare a doamnei Emilia Şercan la reuniunea comisiei de săptămâna viitoare şi, de asemenea, de audiere a şefului Poliţiei şi a şefului DGIA’, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităţilor competente ca orice formă de intimidare a jurnaliştilor să fie investigată, iar vinovaţii traşi la răspundere, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

‘Guvernul României susţine total libertatea presei. România este o ţară democratică, în care dreptul la informare şi libertatea de expresie sunt sacre. Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităţilor competente ca orice formă de intimidare a jurnaliştilor să fie investigată, iar vinovaţii traşi la răspundere’, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursa: AGERPRESS