Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că modul în care s-a făcut schimbarea lui Florin Cîţu din funcţia de lider al PNL arată ca o ‘lovitură de palat dată de o huntă militară’, iar înlocuirea acestuia cu Nicolae Ciucă este ‘frecţie la un picior de lemn’.
‘Înlocuirea lui Cîţu cu Ciucă este o frecţie la un picior de lemn, iar modul în care arată structura de conducere a partidului cu Ciucă, Armata şi cu Bode, Miliţia, pe post de secretar general, arată că PNL a murit şi că s-a născut ‘UM (unitatea militară, n.r.) – PNL’. PNL este în momentul de faţă prizonierul unui proiect nedemocratic, hapsân şi egoist al celui care şi-a bătut joc de români, Werner Klaus Iohannis, care pentru dorinţa lui de a nu se pensiona după ce-şi termină mandatul fără nicio realizare, a aruncat în aer scena politică, a distrus dreapta politică, perspectivele de dezvoltare a României, de modernizare şi reformare a statului, numai pentru a-şi asigura un aliat care să-i garanteze din 2024 că nu va rămâne şomer sau pensionar şi că mai poate să reprezinte ceva în viaţa politică’, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă.
Acesta susţine că preşedintele Klaus Iohannis ‘a adus PSD la putere pentru că are de gând să formeze o alianţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, cu candidat la preşedinţie din partea PSD şi candidat din partea PNL, la funcţia de premier a lui Iohannis.
Liderul Partidului Forţa Dreptei a mai afirmat că înlocuirea lui Florin Cîţu arată ca ‘o lovitură de palat, dată de o huntă militară’: acesta era plecat în Statele Unite ale Americii să reprezinte România ca preşedinte al Senatului şi a avut întâlniri la nivel înalt, iar când s-a întors acasă ‘află că a fost mazilit din funcţie’.
Preşedintele Partidului Forţa Dreptei s-a aflat, sâmbătă, la Timişoara, unde a prezentat grupul de iniţativă, Biroul interimar, care va dezvolta organizaţia în judeţ, până acum având în jur de 500 de membri, în Timiş. El a spus că obiectivele pentru acest an
sunt să înscrie minimum 25.000 de membri la nivel naţional, construirea de organizaţii judeţene şi locale în minimum jumătate din localităţile României, în primul rând în municipii, oraşe şi comune importante din zone periurbane.