AcasăStiri generaleParlament-comisii buget-finanţe/Bugetul Ministerului de Finanţe pentru anul 2024, aprobat

Parlament-comisii buget-finanţe/Bugetul Ministerului de Finanţe pentru anul 2024, aprobat

Proiectul de buget al Ministerului de Finanţe pentru anul 2024 a fost aprobat, marţi, de membrii comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Parlament, cu 24 de voturi ‘pentru’, 6 ‘împotrivă’ şi trei ‘abţineri’.

‘Aş începe spunând că ţinând cont de contextul macroeconomic Ministerul de Finanţe este relativ mulţumit de bugetul alocat de Ministerul Finanţelor. Întotdeauna e loc de mai bine. Proiectul de buget pentru anul 2024 în sumă totală de 9,968 miliarde de lei este detaliat pe diferite surse de finanţare’, a spus Alin Marius Andrieş, secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

El a menţionat că suma alocată pentru active financiare este de 1,87 miliarde de lei reprezentând majorări de capital la CEC Bank şi Exim Banca Românească, susţinerea de proiecte de interes naţional, dezvoltarea infrastructurii şi a utilităţii de interes public, precum şi contribuţii la la nivelul Banca Europeană de Investiţii, Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks