test
AcasăStiri generaleParlament/Comisiile reunite de buget-finanţe: Avize negative pentru conturile de execuţie bugetară ale...

Parlament/Comisiile reunite de buget-finanţe: Avize negative pentru conturile de execuţie bugetară ale SRR pe 2018 şi 2019

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat miercuri avize negative pentru conturile de execuţie bugetară, pe anii 2018 şi 2019, ale Societăţii Române de Radiodifuziune.

Au fost înregistrate 23 de voturi ‘pentru’ şi 13 voturi ‘împotrivă’.

Deputatul PNL Florin Roman a invocat, în sprijinul avizului negativ, raportul Curţii de Conturi.

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, a afirmat că avizul negativ are ‘încărcătură politică’. El a susţinut că execuţia bugetară este ‘corectă’ şi că ‘oamenii din Radio s-au chinuit cu bani din ce în ce mai puţini’.

Preşedintele – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a declarat, la rândul său, că un aviz negativ al Comisiilor de buget-finanţe relevă că ‘anumite cifre nu ar fi fost corecte’, ori acestea sunt ‘reale’. El a explicat că schimbarea preşedintelui – director general şi a Consiliului de Administraţie al SRR se poate face pe baza raportului negativ al Comisiilor de cultură, ‘unde sunt lucrurile mult mai aproximative’. Severin a menţionat că, deşi instituţia a fost verificată şi câte patru – cinci luni pe an, Curtea de Conturi ‘nu a găsit nimic semnificativ în activitatea SRR’ şi că Radioul public, ‘din punct de vedere economic şi financiar, şi-a îndeplinit misiunea’.

Avizele vor fi trimise Comisiilor de cultură ale Parlamentului care vor elabora rapoartele, ce vor intra în dezbaterea plenului reunit al Legislativului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks